Cardinalul Sandri vine la Cluj. Va dărui refugiaţilor ucraineni ''Darul Papei''

Cardinalul Sandri vine la Cluj. Va dărui refugiaţilor ucraineni ''Darul Papei''

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, va vizita România de joi până duminică, la aniversarea a trei ani de la vizita apostolică a Papei Francisc în ţara noastră, prilej cu care se va întâlni şi cu refugiaţi ucraineni, cărora le va distribui "Darul Papei".

Înaltul prelat va fi însoţit de Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, Miguel Maury Buendia, de Subsecretarul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, don Flavio Pace, şi de PS Cristian Crişan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş şi Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore.

"Prima etapă a vizitei se va desfăşura la Cluj-Napoca, unde, pe data de 2 iunie 2022, la ora 12.00, în Aula Magna a Universităţii 'Babeş-Bolyai', Cardinalul Leonardo Sandri va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea prestigioasei Universităţi clujene. În aceeaşi zi, la ora 18.00, Înaltul Prelat va participa la sfinţirea bisericii greco-catolice 'Bob', ca urmare a încheierii lucrărilor de restaurare", se menţionează în comunicat.

Vineri, Cardinalul Leonardo Sandri se va deplasa la Sighetu Marmaţiei, pentru a întâlni refugiaţii ucraineni şi "a le transmite binecuvântarea apostolică şi toată susţinerea din partea Sfântului Părinte Papa Francisc". Însoţiţi de Episcopul Eparhiei de Maramureş, Vasile Bizău, înalţii oaspeţi vor sosi la mănăstirea Surorilor Maicii Domnului, după care se vor deplasa la graniţa cu Ucraina, unde se vor întâlni cu reprezentanţii diferitelor structuri care se îngrijesc de primirea refugiaţilor.

În aceeaşi zi, de la ora 18.00, Cardinalul va avea o întâlnire cu familiile de refugiaţi ucraineni care sunt găzduite în mănăstirea Surorilor Maicii Domnului, urmată de un moment de rugăciune comunitară şi o cină cu refugiaţii şi cu surorile. Cu acest prilej, va distribui refugiaţilor ucraineni "Darul Papei", constând în alimente şi produse sanitare de primă necesitate.

Cea de-a treia etapă se va desfăşura la Blaj, unde trimisul Suveranului Pontif va marca aniversarea a trei ani de la vizita apostolică din 2 iunie 2019 în "Mica Romă".

Sâmbătă, înaltul prelat va vizita centrul pentru refugiaţi "Casa Milostivirii - Papa Francisc", după care va participa la deschiderea sesiunii ordinare a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Duminică, prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale va concelebra Sfânta Liturghie alături de episcopii greco-catolici din România, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră "Sfânta Treime". În aceeaşi zi, după-amiaza, Cardinalul Leonardo Sandri va participa la un moment de rugăciune în biserica greco-catolică din cartierul Barbu Lăutaru, lăcaş de cult dedicat comunităţii rome din oraş, a cărei piatră de temelie a fost binecuvântată de acesta în toamna anului 2017. Biserica a fost vizitată de Papa Francisc în 2019.

Considerat unul din cei mai influenţi cardinali, Leonardo Sandri a mai fost prezent la Blaj, în afara vizitei din 2017, şi în 2010.

Comenteaza