Ce mesaj are episcopul Crihălmeanu în Pastorala de Crăciun VIDEO

Ce mesaj are episcopul Crihălmeanu în Pastorala de Crăciun VIDEO
În prag de Crăciun a sosit şi vremea mesajelor sfinte. Presfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, a dat citire astăzi pastoralei, care va fi împărtăşită în toate bisericile, în prima zi de Crăciun.

În mesajul său, Preasfinţitul Florentin Crihălmeanu îi îndeamnă pe credincioşi la fapte bune, indiferent de perioada tensionată pe care o traversăm din punct de vedere social. "Acesta este scopul întrupării şi naşterii lui Hristos, a transforma întreaga omenire în fii ai lui Dumnezeu, este acea îndumnezeire despre care vorbesc părinţii Bisericii", spune Crihălmeanu.

Din masajul de Crăciun nu lipsesc urările tradiţionale. "Fie ca lumina izvorâtă din noaptea sfântă a Betleemului, cuvântul întrupat să pătrundă în sufletele noastre, să le lumineze şi să le umple de bucuria sfintelor sărbători. Ttuturor vă dorim ani mulţi la lumina cuvântului întrupat pentru ca să putem vedea lumina. Amin. La multi ani", spune episcopul.

Şi, pentru că suntem în vremea colindelor, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cul-Gherla şi-a încheiat mesajul cu o colindă.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Florin Dan

Comenteaza