Credincioşii au răbdat frig şi s-au călcat în picioare pentru a primi aghiasmă

Credincioşii au răbdat frig şi s-au călcat în picioare pentru a primi aghiasmă
Slujba de Bobotează, oficiată marţi de ÎPS Andrei Andreicuţ la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca s-a lăsat cu îmbulzeală şi credincioşi care s-au călcat în picioare pentru a prinde un recipient cu apă sfinţită.

Peste 2.000 de credincioşi au fost prezenţi la Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca pentru a prinde un recipient cu apă sfinţită. La liturghie, care a început la ora 10, erau doar câteva sute de oameni adăpostiţi în biserică, însă spre sfârşitul slujbei un număr mare de credincioşi şi-au făcut curaj şi s-au strâns pe platoul catedralei, în ciuda frigului de afară. În jurul orei 12, ÎPS Andrei, împreună cu un sobor de preoţi, a ieşit în piaţă unde a oficiat slujba de Bobotează şi a sfinţit Aghiasma Mare.

Temperatura cu minus de afară le-a testat limitele celor peste 2.000 de creştini adunaţi afară. Aceştia s-au împins în gardurile delimitatoare, de frică să nu se termine cele 15.000 de recipiente cu apă sfinţită care s-au împărţit în acest an, cu 5.000 mai multe faţă de anul trecut. Jandarmii au fost nevoiţi să ţină gardurile cu mâinile, iar un preot a început să le strige credincioşilor să nu se mai împingă şi să stea ordonaţi la rând.

„Este foarte frig, ne dor picioarele, dar vreau să iau apă că am o mamă bolnavă acasă care nu a putut veni şi apa sfinţită ne ajută, ne ţine departe de rele", a spus o doamnă.

„Nu mai au răbdare şi se împing în noi. Nu văd că suntem oameni în vârstă şi abia ne ţinem pe picioare. Să aibă răbdare!", a spus o bătrână.

La slujba de Bobotează au fost prezente şi autorităţile locale, primarul Emil Boc, prefectul Gheorghe Vuşcan şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ioan Oleleu.

Botezul Domnului sau Boboteaza din 6 ianuarie, alături de ziua Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului, prăznuită în 7 ianuarie, marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă şi, totodată, al celor dedicate naşterii lui Iisus Hristos.

Comenteaza