Crihălmeanu despre despre bucuria Învierii şi despre semnificaţia Paştelui VIDEO

Crihălmeanu despre despre bucuria Învierii şi despre semnificaţia Paştelui VIDEO
Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a transmis un mesaj credincioşilor cu prilejul Sărbătorilor Pascale. În scrisoarea pastorală din acest an, episcopul a vorbit despre bucuria Învierii şi despre semnificaţia profundă a acestei mari sărbători creştine.

PS Florentin Crihalmeanu le transmite oamenilor să se bucure şi îi cheamă să traiască împreună bucuria Învierii. "Iubiţi credincioşi, vă doresc zile pline de bucurie, zile binecuvantate, alături de toţi cei dragi, cu ocazia sarbătorii Invierii din morţi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Fie ca lumina Învierii lui Iisus Hristos sa devină lumina vieţii noastre şi bucuria vieţii creştine. Tuturor, Hristos a înviat!", transmite el.

Episcopul greco-catolic îi sfătuieşte pe mai marii ţării să se împace şi să lupte împreună pentru un trai mai bun. "Consider, într-adevăr, că sărbatoarea Învierii Domnului, poate în mod particular în acest an, are doua cuvinte cheie: bucurie şi iertare. Fără a intra în politică, cred că este nevoie si de o reconciliere la vârfuri", completează episcopul.

În Joia Mare, episcopul va desfăşura un ritual religios în care va spăla picioarele a 12 preoţi şi studenti seminaristi şi va repeta astfel în mod simbolic gestul lui Iisus Hristos, care a spălat picioarele celor 12 apostoli.

 

Comenteaza