Foto Ghici cine e tipul cool din mijloc? Fotografii inedite cu Arsenie Boca, din vremea în care era prigonit de comunişti

Jurnalistul Vlad Mixich a postat de Facebook câteva fotografii care îl înfăţişează pe preotul şi duhovnicul Arsenie Boca, supranumit "Sfântul Ardealului", în haine "civile" şi cu ochelari de soare, în perioada în care fusese alungat din mănăstire de comunişti.

"Ghici cine e tipul cool din mijloc (același e și în poza din dreapta)? Ghici...  :) Arsenie Boca. Da, preotul și călugărul Arsenie Boca, într-o perioadă în care deja era preot-călugăr dar fusese alungat din mănăstire de un decret comunist și a trăit câțiva ani buni ca 'civil' și pictor. Fotografiile sunt de pe la 1962, din perioada în care era urmărit de Securitate", a scris jurnalistul Vlad Mixich pe pagina sa de Facebook.

 

"Nimeni și nimic nu e întotdeauna ceea ce pare", a adăugat Mixich, care precizează că pozele sunt din arhiva CNSAS şi fotografiile au mai fost publicate, ultima oară în biografia scrisă de Tatiana Niculescu Bran.

Comenteaza