Video Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula a fost plimbată pe străzile din Cluj

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula a fost plimbată pe străzile din Cluj

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, a fost scoasă vineri, în procesiune, pe străzile din Cluj-Napoca.

Vineri, la sărbătorirea Izvorului Tămăduirii, icoana făcătoare de minuni de la Nicula a fost purtată în procesiune, timp de două ore, într-o mașină, în spațiul deschis din spate, în zona spitalelor și a principalelor biserici din Cluj-Napoca.

"Credincioșii, medicii, personalul medical, precum și pacienții sunt rugați să respecte cu strictețe măsurile de siguranță sanitară și de distanțare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului. Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toți de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor și ale preoților pentru tot sufletul creștinesc cel necăjit și întristat și mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credință și întărire în nădejde", a transmis miercuri Arhiepiscopia Clujului.

Procesiunea de la Cluj s-a derulat în intervalul orar 10-12, după care icoana a plecat spre Bistrița, unde icoana va fi purtată pe străzi între orele 15 și 17.

Comenteaza