ÎPS Teodosie sfidează din nou regulile. Arhiepiscopul Tomisului va ține slujbă la miezul nopții de Anul Nou

ÎPS Teodosie sfidează din nou regulile. Arhiepiscopul Tomisului va ține slujbă la miezul nopții de Anul Nou
| Foto: romaniatv.net

Arhiepiscopul Tomisului sfidează în continuare regulile pandemiei. Înalt Prea Sfințitul Teodosie va ține, la miezul nopții, slujba de Anul Nou, contrar recomandărilor Patriarhiei Române, care a cerut ca slujbele să nu se țină după ora 23:00.

În întreaga țară este valabilă carantina de noapte. Cetățenii nu au voie să circule între orele 23:00 și 5:00 fără motive bine întemeiate.

În plus, municipiul Constanța se află sub carantină până în seara zilei de 1 ianuarie 2021. 

ÎPS Teodosie a anunțat însă prin intermediul unui comunicat că la ora 23:15 va oficia slujba Te Deum, specifică Anului Nou, în catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța. Asta, deși Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, anunțase că această slujbă va începe mai devreme, imediat după Vecernie, pentru a se respecta restricțiile de circulație aflate în vigoare în timpul stării de alertă, relatează digi24.ro.

ÎPS Teodosie nu ține însă seama de recomandarea înaltului prelat și nu vrea să organizeze slujba mai devreme, ci aproape de miezul nopții.

Rămâne de văzut cum vor reacționa forțele de ordine în această noapte, după ce la slujba de Crăciun oficială de ÎPS Teodosie au participat în jur de 300 de persoane, iar autoritățile nu au dat nicio sancțiune și i-au lăsat pe credincioși în interiorul catedralei.

Comenteaza