Ivanov: Valorile zilelor noastre - "descurcăreala", în locul muncii, corupţia, în locul corectitudinii

Ivanov: Valorile zilelor noastre -
Părintele Bogdan Ivanov a vorbit, la Realitatea TV Cluj, despre lumină şi întuneric, despre societatea românească şi valorile sale.

Părintele Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, a fost miercuri invitat la emisiunea Clujul la Raport, de la Realitatea TV Cluj. Ivanov a vorbit despre lumină, pentru că vine sărbătoarea Învierii, dar şi despre întuneric. A vorbit şi despre tineri, de care a rămas surprins plăcut. Iată câteva spicuiri din declaraţiile date de Ivanov la Realitatea TV Cluj.

"Două realităţi există şi coexistă în noi. Un om are lumini şi umbre şi e chemat la sărbătoarea Învierii Domnului ca să îşi sporească dimensiunea luminii din sufletul său şi de a lupta împotriva întunericului. Cu cât oamenii sunt mai curaţi la suflet, cu atât nu ne vom putea plânge că societatea în ansamblu este viciată".

"Din păcate, nimeni nu mai propovăduieşte munca, efortul. Cel puţin în marile oraşe, omul stă la birou, se epuizează şi se irită dacă trebuie să muncească. Munca este privită ca un moft, ca ceva demodat. Unii ajung să aleagă "descurcăreala" în locul muncii, corupţia, în locul corectitudinii. De aceea nu promovăm ca societate, nu mergem mai departe".

"Peste 50 la sută dintre cei care se spovedesc sunt tineri. E un semn de sănătate sufletească pentru poporul nostru, o garanţie pentru viiorul nostru, ca Biserică şi ca ţară".

 

Comenteaza