Lumina Sfântă, adusă creștinilor români

Lumina Sfântă, adusă creștinilor români
Sfânta Lumină de la Ierusalim s-a aprins, în jurul orei 14.18, şi a fost împărţită clericilor şi credincioşilor aflaţi în Biserica Învierii care adăposteşte Sfântul Mormânt, au declarat reprezentanţii Patriarhiei prezenţi la locurile sfinte.

Delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim va aduce, în această seară, la Bucureşti, Lumina Sfântă de la Sfântul Mormânt din Ierusalim. Aceasta va fi împărţită credincioșilor la slujba de Înviere.

Lumina sfântă va ajunge pe Aeroportul Otopeni, în jurul orei 19.00, cu o cursă charter.

Credincioșii români vor primi Lumina Sfântă, în București, în cadrul slujbei de Înviere de la ora 24.00, slujbă oficiată de către Patriarhul Daniel la Catedrala patriarhală. Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării vor trimite delegaţi la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", la salonul oficial, sâmbătă, în jurul orei 19.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor.

Lumina sfântă va junge și la CLuj! De pe Aeroportul Otopeni, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare, cu escală la Cluj-Napoca, şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din restul ţării.

 

Comenteaza