Mitropolitul Clujului, apel de Bobotează la o educaţie ecologică mai serioasă

Mitropolitul Clujului, apel de Bobotează la o educaţie ecologică mai serioasă
| Foto: Mediafax

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a făcut, luni, la slujba de sfinţire a apei de Bobotează, oficiată în faţa Catedralei Mitropolitane, un apel la o educaţie ecologică mai serioasă.

„E mare sărbătoarea de astăzi. Mare a fost sărbătoarea Crăciunului, dar şi mai mare este sărbătoarea de Bobotează, pentru că atunci l-am văzut pe Domnul Isus Hristos mititel, iar acum îl vedem bărbat desăvârşit, intrând în Iordan şi botezându-se de către Ioan.

Domnul Hristos, botezându-se în Iordan, provoacă o regenerare a Cosmosului, iar urmarea firească este că, noi, cei de astăzi, ar trebui să facem o educaţie ecologică mai serioasă, să avem grijă de această lume frumoasă pe care a creat-o Dumnezeu şi a regenerat-o Isus Hristos la Bobotează.

Să facem o educaţie ecologică, să avem grijă de toate pentru că ele ne-au fost date de Dumnezeu ca să ne bucurăm de ele”, a spus mitropolitul Clujului, citat de Mediafax.

Acesta a sfinţit cele 20.000 de sticle cu apă care au fost distribuite, apoi, credincioşilor prezenţi, dintre care o parte s-au înghesuit să le primească. La slujbă au asistat, printre alţii, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, şi subprefectul Alin Danci.

Comenteaza