Papa Francisc: „Biserica nu e supermarket.” Fără liste de prețuri pentru serviciile religioase făcute de preoți

Papa Francisc: „Biserica nu e supermarket.” Fără liste de prețuri pentru serviciile religioase făcute de preoți
| Foto: colaj foto - Sursa foto: Hepta.ro

Papa Francisc a condamnat în termeni categorici unele practici din cadrul Bisericii Catolice, criticând aspru stabilirea unor tarife fixe pentru serviciile sacramentale, comparând aceste practici cu prețurile dintr-un supermarket, transmite rotalianul.com. 

În cadrul celui de-al 18-lea Sinod al Episcopilor, desfășurat recent, Suveranul Pontif a vorbit despre importanța menținerii integrității Bisericii, subliniind că aceasta trebuie să fie un loc pentru poporul credincios, și nu o „companie de servicii”.

„Este dureros să găsim în unele birouri parohiale ‘liste de prețuri’ pentru serviciile sacramentale, ca într-un supermarket. Ori Biserica este poporul credincios al lui Dumnezeu în mișcare, sfânt și păcătos, ori ajunge să fie o companie de servicii variate”, a declarat Papa Francisc.

Recent, preotul Don Vincenzo Cafra din Sortino (Sicilia) a fost plasat în arest la domiciliu, fiind acuzat că a cerut 100 de euro pentru fiecare înmormântare. Arestarea preotului din Sicilia reprezintă un moment decisiv în lupta împotriva practicilor neetice în Biserică, reamintind importanța aplicării rigorii și integrității în serviciile religioase.

Biserica Catolică afirmă că nu stabilește tarife pentru serviciile religioase, ci încurajează ofertele libere din partea credincioșilor, aceste contribuții financiare fiind esențiale pentru susținerea activităților bisericești.

Pe de altă parte, Papa Francisc le solicită preoților să promoveze un stil de viață sobru și o administrare transparentă a resurselor financiare, punând accent pe satisfacerea nevoilor reale ale credincioșilor, mai ales a celor săraci și nevoiași.

Comenteaza