Papa Francisc cere "punți între oameni și popoare, într-o lume în care se ridică atâtea ziduri din frică față de ceilalți"

Papa Francisc cere
Papa Francisc a făcut aceste declarații în timpul unei întrevederi pe care a avut-o la Vatican cu delegația catolică a Cooperării Conferinței Episcopilor din Franța.

Papa Francisc a deplâns sâmbătă "teama de a parcurge calea fraternității" și a pledat pentru construirea de "punți între oameni și popoare, într-o lume în care chiar și astăzi se ridică atâtea ziduri din frică față de ceilalți", transmite EFE.

În timpul audienței, Papa Francisc a subliniat importanța "cuvântului 'solidaritate'", care "presupune apariția unei noi mentalități care să judece în termeni de comunitate, de dreptul tuturor la viață (...)".

Potrivit Agerpres, Suveranul pontif a pledat totodată pentru o solidaritate mondială care să fie eficientă și care să le permită "tuturor popoarelor să devină răspunzătoare de propriul destin" și pentru o cultură "în care nimeni să nu se uite la aproapele său cu indiferență și nici să nu întoarcă privirea atunci când vede suferința fraților".

 

Comenteaza