Video Papa Francisc, fascinat de Transilvania: "E o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat"/ VIDEO Vatican

Papa Francisc, fascinat de Transilvania: "E o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat"/ VIDEO Vatican

S-a încheiat o vizită istorică, iar la final Papa Francisc a făcut un rezumat al celor trei zile petrecute pe tărâm românesc.

Într-o conferință de presă susținută în avion, Suveranul Pontif s-a arătat fascinat de frumuseţea Transilvaniei, pe care a fost nevoit să o traverseze cu maşina, din cauza vremii. Şi nu a uitat să-i mulţumească din nou patriarhului Daniel, pe care l-a numit “frate”.

Papa Francisc a lăudat peisajele minunate din ţara noastră: “Am luat contact cu realitatea”, a spus Sfântul Părinte, după ce a mulţumit ploii pentru că a fost nevoit să circule cu maşina şi nu cu elicopterul, aşa cum era prevăzut: “Din cauza vremii ieri a trebuit să merg cu maşina. Aşa am văzut un peisaj splendid, cum n-am mai văzut niciodată în viaţa mea. Am traversat toată Transilvania. E o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat. Un lucru frumos, frumos, frumos călătoria în această ţară", scriu Stirile PRO TV. 

La final, Sanctitatea Sa a făcut o analiză scurtă a scenei politice pe plan mondial, care este măcinată de o boală cruntă. Papa Francisc: “Una dintre bolile politicii, peste tot, este corupţia. Peste tot este.” Finalul vizitei în România a fost marcat şi de un mesaj postat de Papa Francisc pe Twitter în limba romană. “Fecioarei Maria vă încredințez pe voi toți și mă rog pentru că ea să vă călăuzească pe calea credinței.”, este mesajul transmis Suveranul Pontif.

La scurt timp după plecare, pe canalul oficial de Youtube al Vaticanului a fost postat un videoclip, conţinând momentele cheie ale vizitei apostolice în România.

Comenteaza