Papa Francisc, internat într-un spital din Roma. Suveranul pontif ar avea o infecţie respiratorie

Papa Francisc, internat într-un spital din Roma. Suveranul pontif ar avea o infecţie respiratorie

Această spitalizare a luat pe toată lumea prin surprindere, mai ales că miercuri dimineaţă papa Francisc a participat, ca în fiecare săptămână, la audienţa generală din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, în timpul căreia a apărut zâmbind, salutând credincioşii din "papamobil".

Papa Francisc a petrecut o "noapte bună" în spital, a declarat o sursă de la Vatican joi, la o zi după ce pontiful a fost internat la Roma pentru o infecţie respiratorie, o veste liniştitoare despre liderul Bisericii Catolice, care la 86 de ani suferă de probleme de sănătate cronice, transmite AFP, citat de Agerpres.

Noaptea pe care papa a petrecut-o în spital a fost "liniştită", iar personalul care îi monitorizează starea este "foarte optimist", a relatat agenţia italiană de presă ANSA, citând surse spitaliceşti.

Informaţiile contradictorii "distilate" miercuri de Vatican au stârnit îngrijorări cu privire la starea reală de sănătate a papei Francisc.

După ce a anunţat "un control programat", purtătorul de cuvânt al Vaticanului a transmis în cele din urmă, miercuri seară, că papa Francisc suferă de "o infecţie respiratorie".

"În ultimele zile, papa Francisc a avut dificultăţi de respiraţie şi (...) a fost internat la policlinica A. Gemelli pentru controale medicale", potrivit lui Matteo Bruni.

Aceste analize "au dezvăluit o infecţie respiratorie" fără legătură cu COVID-19, iar Papa va trebui să urmeze un tratament în spital, timp de "câteva zile", a spus el.

Pontiful ar trebui să poată oficia, însă, slujba din Duminica Floriilor de la Vatican, "dacă nu apare ceva neprevăzut", potrivit surselor din spital citate de ANSA.

Agenda papei include participarea la celebrări din Săptămâna Mare şi de Paşte. De asemenea, suveranul pontif este aşteptat la Budapesta la sfârşitul lunii aprilie.

Papa este asistat constant de o echipă de îngrijitori, fie la Vatican, fie în timpul călătoriilor sale în străinătate.

O măsură de precauţie cu atât mai necesară în contextul în care pontiful octogenar are un istoric medical problematic - la 21 de ani a fost la un pas de deces din cauza pleureziei şi a suferit o ablaţie parţială la unul dintre plămâni.

Comenteaza