Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamţ

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamţ

Papa Francisc s-a rugat duminică pentru victimele incendiului din Piatra Neamț și la sfârşitul predicii "Angelus"a vorbit despre tragicul eveniment din România.

Suveranul Pontif a exprimat în rugăciunea "Îngerul Domnului" de duminică apropierea faţă de tragediile din România şi Filipine, taifunul Vamco care a provocat inundaţii uriaşe. 

Papa Francisc a amintit de incendiul tragic de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ de sâmbătă unde pacienţi afectaţi de coronavirus erau trataţi. 

"Într-o structură spitalicească din România, în care erau internați mai mulți pacienți afectați de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim compasiunea mea și mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!", a fost mesajul Papei Francisc.

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă, iar medicul de gardă, Cătălin Denciu, a fost rănit când încerca să salveze pacienţii și a fost transportat la tratament în Belgia.

De asemenea, încă un medic și două asistente au primit îngrijiri pentru arsuri, dar nu necesită internare.

Comenteaza