Patriarhia Română cere reluarea slujbelor în biserici

Patriarhia Română cere reluarea slujbelor în biserici
| Foto: Nicu Cherciu

Patriarhia Română solicită redeschiderea bisericilor odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de relaxare după 15 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă, Patriarhia Română consideră că solicitarea este justificată pentru că slujbele în incinta lăcașelor de cult pot fi ținute respectând regulile de distanțare fizică și igienaze a spațiilor liturgice.

"Revenirea la ritmurile adânci ale organismului comunitar este esențială în păstrarea echilibrului moral și spiritual al acestuia. Istoria universală a umanității relevă indubitabil că, indiferent de gradul de secularizare, resorturile cele mai profunde ale vieții personale și sociale rămân cele de natură religioasă și că gradul de claritate morală din interiorul unei societăți este conferit de viața spirituală a acesteia. România este o țară eminamente creștină, o largă majoritate a societății sale (civile) fiind implicată în viața reală a Bisericii Ortodoxe Române.Aceasta a arătat cu prisosință, în cel mai practic și evident mod, că este implicată real în apărarea și promovarea sănătății publice, atitudinea sa, ca și a celorlalte culte religioase din România, fiind una exemplară pe tot parcursul perioadelor de stare de urgență și de alertă impuse de pandemie", se arată în comunicatul de presă.

Bisericile au fost închise odată cu instituirea stării de urgență în România, pe fondul pandemiei de coronavirus, iar în prezent slujbele se oficiază în curtea bisericilor, respectând distanța de cel puțin doi metri față de persoanele din jur.

Comenteaza