Pelerinaj deosebit la Mănăstirea Râmeţ

Pelerinaj deosebit la Mănăstirea Râmeţ
Filiala Cluj a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) organizează sâmbătă un pelerinaj cu totul deosebit la Mănăstirea Râmeț.

Dacă acum o lună un grup de 90 de participanţi au parcurs pe jos 19 km de la Hunedoara până la mănăstirea Prislop, pentru a ajunge la mormântul Părintelui Arsenie, acum ASCOR a hotărât să se străbată aceeaşi distanţă de la Teiuş până la Mănăstirea Râmeţ. O parte din participanţi vor merge cu bicicletele de la Aiud până la mănăstirea Râmeţ, pe o distanţă de 31 km. 

Cei care se vor alătura pelerinajului vor pleca din Cluj-Napoca cu autocarul până la "Monumentul sfinţilor martiri" de la Aiud, unde vor participa la Sfânta Liturghie. După, grupul cu biciclete se va despărţi de mulţime, în timp ce ceilalţi vor porni pe jos de la Teiuş spre obiectiv.

"Scopul acestor pelerinaje este de a ne apropia cât mai mult de Sfinţii români şi Părinţii duhovniceşti care au trăit şi au întărit în credinţă ţara noastră. De data aceasta ne vom închina la moaştele Sfântului Ghelasie de la Râmeţ şi la mormântul Părintelui Domeţie Manolache. Acest scop se îmbină şi cu o uşoară nevoinţă a trupului, am putea spune, binevenită mai ales în această perioadă de post, dar şi cu întărirea sănătăţii fizice prin mişcare", transmit reprezentanţii ASCOR.

Distanţele parcurse nu vor avea grad mare de dificultate, deoarece de această dată va fi vorba în mare parte de drum drept. Întreaga deplasare va dura patru ore şi jumătate pe jos, iar cu bicicleta trei ore, cu pauze de odihnă. Preţul pelerinajului este de 35 de lei şi reprezintă costul călătoriei cu autocarul.

Comenteaza