Pelerinajele, interzise de CNSU. Manifestări religioase numai cu participarea localnicilor

Pelerinajele, interzise de CNSU. Manifestări religioase numai cu participarea localnicilor

Membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) au stabilit, luni seară, că la manifestările organizate cu ocazia sărbătorilor religioase pot participa doar cei care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, luni seară, după ședința CNSU, că manifestările religioase se vor desfăşura "numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea”, fără participarea pelerinilor sau a credincioşilor din alte localităţi. 
 
"Acest lucru este extrem de necesar pentru că riscul major nu e numai participarea la faţa locului, riscul major e pe durata transportului. Dacă se stă în autocar sau maşină ore, e suficient să fie singură persoană infectată ca să se întoarcă toţi care au călătorit în mijlocul respectiv infectaţi acasă. Sper că populaţia ne înţelege această decizie, sărbătorile se fac, dar cu participanţi vor fi numai cei care au domiciliu sau reşedinţă în localitatea unde se desfăşoară activitatea respectivă”, a declarat Raed Arafat.

Comenteaza