6.500 de clujeni greco-catolici au mers la întâlnirea cu Suveranul Pontif

6.500 de clujeni greco-catolici au mers la întâlnirea cu Suveranul Pontif

Peste 6.500 de credincioşi greco-catolici din Eparhia de Cluj-Gherla s-au deplasat în pelerinajul spre Blaj, acolo unde l-au întâlnit pe Papa Francisc.

PS Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, a oferit câteva informaţii cu privire la organizarea pelerinajului la nivelul Eparhiei de Cluj-Gherla. 

„La Blaj, ne vom afla pe istorica Câmpie a Libertății. Reiau ceea ce spunea şi primarul Blajului în zilele trecute, când s-a binecuvântat o statuie a Sfântului Ioan Paul al II-lea în fața Mitropoliei din Blaj: «trăim momente istorice, de la 1848 nu au mai fost asemenea momente aici!» De aceea, să-l primim cu braţele deschise pe Papa Francisc în România şi la Blaj, în spiritul ospitalităţii caracteristice poporului român".

Călin Bot, vicar general, şi-a exprimat convingerea că „bucuria mare va reuși să depășească toate inconvenientele posibile" și cuvântul său de ordine este fluidizare. PS Florentin a menţionat: „Din Eparhia de Cluj-Gherla sunt înscrişi 6.650 de pelerini, între care 170 de preoți şi 40 de persoane consacrate. Fiecare bilet este nominal, astfel, comisia de coordonare a trebuit să nominalizeze 6.650 de bilete pentru credincioșii din Eparhia de Cluj-Gherla.

La fel, pentru biletele de tren, au fost nominalizate locurile, pe parohii, toate aceste bilete au fost date preoţilor protopopi, care le-au dat preoţilor parohi pentru a fi distribuite credincioşilor, împreună cu sacoșa pelerinului.

Sacoșa conține o șapcă albastră, pelerina, de asemenea și cartea pelerinului, care cuprinde biografia Sfântului Părinte Papa Francisc, textul integral al Sfintei Liturghii şi, există o secțiune care se numește «Cununa Martirilor», în care sunt prezentați cei șapte episcopi martiri pentru credință – este câte o fișa biografică pentru fiecare episcop în parte".

Comenteaza