Procesiune de Sfânta Maria Mică prin centrul Clujului GALERIE FOTO

Procesiune de Sfânta Maria Mică prin centrul Clujului GALERIE FOTO
Credincioşii greco-catolici însoţiţi de episcopul de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu şi de câţiva preoţi au pornit în procesiune prin centrul Clujului, luni, de la 9:00, de la catedrala Schimbarea la Faţă până la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului, din cartierul Gheorgheni.

Mănăstirea Congregaţiei Maicii Domnului, situată la marginea Clujului, în cartierul Gheorgheni, pe strada Romul Ladea nr. 6, îşi serbează hramul în fiecare an pe data de 8 septembrie. Începând cu ora 10:00 a avut loc celebrarea sfintei liturghii.

"Vom merge spre Mănăstirea Surorilor Congregaţiei Maicii Domnului care poartă acest hram al sărbătorii Naşterii Maicii Domnului. Vă reamintesc că pelerinajul este un exerciţiu de pietate, un act liturgic, un act de rugăciune care ne aduce aminte că şi noi suntem pelegrini pe acest pământ. În limba latină pelegrinus înseamnă trecător, cel care merge înainte cu un scop precis pentru a ajunge la o ţintă cu orice jertfă.

Sunt cele trei elemente esenţiale ale pelerinajului: mai întâi, pentru a ne aduce aminte că suntem trecători în această viaţă şi avem nevoie de rugăciune. În al doilea rând, suntem gata să mergem spre ţinta noastră, în viaţă ştim că trebuie să avem un scop, o ţintă precisă, iar ţinta noastră este mântuirea sufletului.

În al treilea rând, suntem gata să ne atingem această ţintă cu orice jertfă, deci vă invit să faceţi abstracţie şi de maşini, şi de poliţie, şi de atitudinea altor persoane care ne vor vedea în acest pelerinaj pentru a rămâne perseverenţi pe drumul nostru de credinţă în rugăciune", a spus înaintea pelerinajului preasfinţitul episcop de Cluj-Gherla.

Comenteaza