Procesiune religioasă a Surorilor Braziliene, pentru celebrarea hramului Mănăstirii „Sfânta Macrina”

Procesiune religioasă a Surorilor Braziliene, pentru celebrarea hramului Mănăstirii „Sfânta Macrina”
Surorile Baziliene din Ordinul „Sfântului Vasile cel Mare”, celebrează duminică, 19 iulie, Serbarea Hramului Mănăstirii „Sfânta Macrina” din Cluj-Napoca.

Manifestarea religioasă are loc în cadrul unui şir de celebrări prin care se face comemorarea Sfintei Macrina, sora Sfântului Vasile cel Mare, exemplu de sfinţenie a primelor secole creştine, dar şi a Marelui Proroc Ilie, „prorocul focului şi al cuvântului divin", pomenit de calendarul liturgic în 20 iulie. 

În spiritul acestei chemări, Comunitatea Surorilor Baziliene din Cluj-Napoca îşi va marca sărbătoarea printr-o procesiune prin oraş, condusă de PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, la care vor lua parte preoţi, persoane consacrate, credincioşi.

Aceasta va porni duminică la ora 9:30 de la Catedrala „Schimbarea la Faţă", iar pelerinii vor merge în cântări şi rugăciune pe B-dul Eroilor, prin Piaţa Cipariu, spre mănăstirea de pe str. Crizantemelor din cartierul Gheorgheni.

De la ora 10:30 în biserica Mănăstirii „Sf. Macrina" va fi celebrată Sfânta Liturghie Arhierească în cadrul căreia Sora Ştefania, Mirela Fîrte, va depune voturile pe viaţă în mâinile Maicii Superioare, Sr. Valentina Hădărău.

"Tânăra Soră Ştefania, de origine din zona Maramureşului, purtând în suflet credinţa familiei devotată Bisericii din care provine, s-a pregătit mulţi ani pentru acest moment solemn. Ea a primit veşmântul monahal în anul 2008 şi, în Comunitatea Surorilor Baziliene a parcurs etapele de formare şi de probă, astfel încât acest pas de oferire totală, a întregii vieţi, lui Dumnezeu, să fie făcut deplin conştient şi responsabil, din convingere şi cu iubire", susţin reprezentanţii ordinului.

În pregătirea sărbătorii de duminică, pe lângă rugăciunea din cadrul comunităţii Surorile Baziliene au organizat două seri de rugăciune şi mărturie creştină la care au invitat preoţi, membri altor ordine şi congregaţii de viaţă consacrată şi credincioşi laici.

Astfel, în 17 şi 18 iulie, de la ora 17:00, în biserica mănăstirii va fi celebrată Slujba Vecerniei, urmată de conferinţe ale preoţilor pr. Gabriel Marincaş, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Ecleziastice a Institutului Pontifical Oriental din Roma şi, a doua zi, pr. Olivo Bosa din Ordinul Iezuit, director al Centrului de spiritualitate „Manresa" din Cluj.

Sunt prevăzute, de asemenea, momente de mărturie, de Adoraţie Euharistică cu Grupul de rugăciune „Triumful Inimii Neprihănite" şi programe artistice susţinute de copiii Grădiniţei „Sf. Ana" administrată de Surorile Baziliene, precum şi de alţi copii şi tineri din parohii.

Anul 2015 a fost dedicat în Biserica Catolică din lumea întreagă Vieţii Consacrate. Prin instituirea acestui an, Sfântul Părinte invită persoanele consacrate, episcopi, preoţi, diaconi, călugări şi călugăriţe, să se prezinte lumii pentru a-L face cunoscut pe Dumnezeu, să dea mărturie tuturor că Dumnezeu este bun şi milostiv.

Comenteaza