Sărbătoare ortodoxă azi: Cum au sărbătorit clujenii Înălţarea Domnului VIDEO

Sărbătoare ortodoxă azi: Cum au sărbătorit clujenii Înălţarea Domnului VIDEO
Clujenii au mers încă de dimineaţă la biserică pentru a sărbători Înălţarea Domnului sau Ispasul, cum mai este numită în popor. Aceasta se sărbătoreşte în fiecare an la 40 de zile de la Paşte, de fiecare dată joia, şi reprezintă ultimul eveniment din viaţa pământească a lui Iisus Hristos.

Sărbătoarea este foarte importantă pentru toţi creştinii, pentru că marchează cele 40 de zile de la Învierea Domnului, spun reprezentanţi ai Mitropoliei Clujului.

"Este important pentru creştini pentru că ea marchează 40 de zile de la Învierea Domnului", explică purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov.

Clujenii au întâmpinat sărbătoarea cu întristare, dar şi cu bucurie. Vezi ce spun câţiva dintre cei care au participat la slujbe, în materialul video

"Înălţarea Domnului înseamă o dată tristeţe pentru că Isus a plecat dintre noi şi în al doilea rând o bucurie pentru că s-a înălţat la ceruri şi ne aşteaptă acolo", spune unul dintre ei.

În România, Înălţarea Domnului are o dublă semnificaţie.

"Este important şi pentru istoria noastră naţională pentru că de Ziua Înălţării se serbează şi Ziua Eroilor de pretutindeni şi din toate locurile", explică Ivanov.

Înălţarea Domnului este prăznuită în Joia din săptămâna a VI-a după Paşti şi este cunoscuta în popor şi sub denumirea de Ispas.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza