Scandal în Biserică! Preot clujean, inculpat pentru crimă organizată

Scandal în Biserică! Preot clujean, inculpat pentru crimă organizată
| Foto: adevarul.ro

Un preot absolvent de studii teologie în Cluj-Napoca și Oradea, este inculpat într-un dosar penal de crimă organizată. Procesul se află pe rolul Tribunalului Cluj din luna iunie 2017.

 

Credincioşii parohiei Sfinţii Martiri Brâncoveni din Sydney (Australia) sunt revoltaţi că preotul numit paroh de către episcop ar avea probleme cu legea în România. Preotul Radu Cristian Herţeg este acuzat de procurori de apartenență la un grup infracțional organizat, care a produs un prejudiciu de peste 1,5 milioane de euro, scrie adevărul.ro.

Preotul şcolit la Cluj-Napoca ar fi avut rolul de „săgeată“ în activitatea infracţională a grupării care se ocupa cu „falsificarea de pagini de internet ale unor bănci pe care le-a transmis prin spam persoanelor vătămate în scopul obţinerii datelor de identificare ale instrumentelor de plată electronică ale acestora“, spun procurorii, potrivit sursei citate.

Radu Cristian Herţeg a intrat în vizorul DIICOT încă din noiembrie 2012, la două luni după ce a retras bani furaţi din conturile unor clienţi ai băncilor.

 

 

Comenteaza