Schit austriac liber, se caută un sihastru

Schit austriac liber, se caută un sihastru
Situat la o înălțime de 1.400 metri, schitul, care a rămas liber după ce ultimul ocupant a decis să se întoarcă la viața civilă după șase luni, are o vedere splendidă asupra Alpilor și regiunii Salzburg.

"De la construirea sa acum peste 350 de ani, schitul Saalfelden a fost ocupat aproape în fiecare an. Dar acum nu avem succesor pentru ultimul părinte", a declarat preotul local, Alois Moser.

Cu ajutorul municipalității, parohia a lansat un apel la înscrieri pentru acest post-neremunerat - care nu oferă "nici apă, nici curent, dar foarte mult timp pentru rugăciune și regăsirea de sine".

Candidatul trebuie să știe însă că nu va petrece mult timp singur, deoarece va primi vizita multor pelerini, relatează Agerpres.

Cocoțat la o înălțime de 1.400 metri, schitul are o vedere splendidă asupra Alpilor și regiunii Salzburg. Înălțat în cinstea Sfântului Gheorghe, schitul atrage sute de pelerini și de excursioniști.

Schitul este ocupat doar între lunile aprilie și octombrie, condiţiile de viaţă pe care le oferă nepermiţând ocuparea acestuia pe perioada iernii, părintele sihastru fiind, astfel, liber să petreacă iarna într-un loc la alegere, a precizat preotul Alois Moser.

După călugărul benedictin care a ocupat postul timp de 12 luni, schitul Saalfelden a fost ocupat vara trecută de un preot psihoterapeut vienez, care a decis să se întoarcă la viața civilă după șase luni.

Candidaturile pot fi depuse până de cel târziu 15 martie, încheie AFP.

 

Comenteaza