Se fac ultimele pregătiri pentru pelerinajul de la Nicula! Ședință la Prefectura Cluj

Se fac ultimele pregătiri pentru pelerinajul de la Nicula! Ședință la Prefectura Cluj
| Foto: Facebook.com/PrefecturaCluj

Tradiționalul pelerinaj de la Nicula, care va avea loc cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, hramul mănăstirii din deal, se va desfășura și în acest an.

Având în vedere faptul că marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului se apropie cu pași repezi, miercuri dimineața, în Sala Mare a Instituției Prefectului – Județul Cluj a avut loc ședința de lucru cu participarea Înalt-preasfinției Sale Andrei Andreicuț, cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ai Serviciilor Publice de Deconcentrate și reprezentanții municipiului Gherla și ai comunei Fizeșul Gherlii, sub conducerea prefectului județului Cluj, Irina Munteanu.

Pelerinajul cu tradiție, organizat cu prilejul hramului mănăstirii din deal, de la Nicula, va avea loc cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, de marți, 15 august.

Având în vedere necesitatea organizării în detaliu a evenimentului și pentru a se asigura un climat de liniște și siguranță potrivit evenimentului religios și pentru confortul enoriașilor, toate structurile angrenate lucrează în strânsă colaborare.

Astfel, vor fi prezenți la datorie polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj care vor asigura liniștea și ordinea publică și pentru a fluidiza traficul spre și dinspre așezământul monahal.

Reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca și a Inspectoratului de Jandarmi „ Alexandru Vaida Voievod” vor fi prezenți în vederea menținerii ordinii și liniștii publice pe traseul parcurs de credincioși și în zona mănăstirii.

Pentru a asigura primul ajutor, în perimetrul mănăstirii Nicula, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj și Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj vor fi prezenți cu efective și puncte medicale.

Reprezentanții Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului împreună cu cei ai așezământului monahal conlucrează alături de structurile Ministerului Afacerilor Interne și cu Structurile Publice Deconcentrate astfel încât evenimentul religios de mare însemnătate să se desfășoare în condiții de ordine și siguranță, într-o atmosferă specifică pelerinajelor.

Comenteaza