Restaurantele, deschise la capacitate maximă pentru cei vaccinați/ Evenimente-pilot în Cluj

Restaurantele, deschise la capacitate maximă pentru cei vaccinați/ Evenimente-pilot în Cluj

Premierul Florin Cîțu a vorbit marți despre măsurile de relaxare care ar putea fi introduse de la 1 iunie, menționând și faptul că se au în vedere evenimente-pilot în București și în Cluj.

Întrebat ce măsuri de relaxare ar putea fi introduse de la 1 iunie, premierul a vorbit despre renunţarea la mască pe plajă sau în drumeţii, dar şi despre funcţionarea la capacitate maximă a restaurantelor, în cazul persoanelor vaccinate. Acesta a spus și că în București și Cluj se are în vedere organizarea unor evenimente-pilot.

"Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente", a spus premierul Florin Cîțu, într-o declaraţie acordată presei.

Peste o treime din populația județului Cluj a fost deja vaccinată, iar la Cluj-Napoca procentul merge spre 40%.

"M-am uitat pe date în ultimele zile, în București, Cluj, Timișoara, Constanța, cam toate - vorbim de județ - sunt peste 20% cu rata de vaccinare. Dacă ne uităm la municipii, Cluj-Napoca este la 34%, Bucureștiul la 40%. Deci este clar că în orașe avem un ritm puternic și trebuie să-l păstrăm. Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate și vaccinare, deci singura soluție de a scăpa de pandemie este vaccinarea", a mai spus Cîțu.

Comenteaza