Live Video Roboții invadează Clujul

Roboții invadează Clujul

Miercuri, de la ora 13:00, la ZIUA LIVE, Nicoleta Tîrțan, președintele Asociației Transilvania Robotix.

Asociația a luat naștere în 2017 și are menirea de a provoca educația STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) și de a forma viitori ingineri, inventatori și cercetători care să aducă rezultate economice substanțiale României.

Tinerii implicați în proiecte au participat la competiții supervizate de oficiali ai NASA și au efectuat vizite la o bază a acesteia din SUA. Ei vor lua parte, în perioada 7-9 februarie, la etapa regională de calificare a concursul First Tech Challenge, din Cluj Innovation Park.  

Finala națională a celui mai mare program de robotică din România va avea loc în acest an, tot la Cluj, la Sala Polivalentă. 3.000 de tineri, din 93 de orașe, organizați în 197 de echipe, iau parte la acest program. Ei trebuie să demonstreze că robotul lor se comportă pe teren exact așa cum a fost programat.

Tema competiției internaționale este Skystone și se referă la orașele viitorului. Tinerii care fac parte din fenomenul global First trebuie să probeze că sunt capabili să lucreze în echipă pentru a găsi soluții inovatoare la problemele cu care omenirea se va confrunta.

Comenteaza