Români răniți în Italia, după ce clădirea în care locuiau s-a prăbușit. Unul este în stare gravă

Români răniți în Italia, după ce clădirea în care locuiau s-a prăbușit. Unul este în stare gravă

Un imobil în care locuiau trei români s-a prăbuşit la Torino, unul fiind rănit în stare gravă.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin Consulatul General al României la Torino, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa italiană referitoare la prăbuşirea unui imobil de locuinţe, la data de 24 august 2021, în localitatea Torino, iar consulul general s-a deplasat în regim de urgenţă la faţa locului pentru a face demersuri pe lângă autorităţile locale şi a obţine informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Din informaţiile obţinute a reieşit faptul că în imobilul prăbuşit locuiau trei cetăţeni români. Unul dintre aceştia a fost rănit şi este în stare gravă la spital, unde primeşte îngrijiri de specialitate. Starea de sănătate a celorlalţi doi cetăţeni români este bună, iar autorităţile locale le vor asigura temporar cazarea, a informat MAE.

MAE menţionează că reprezentanţii oficiului consular sunt în contact cu cetăţenii români afectaţi şi cu familiile lor, aceştia fiind asiguraţi de întregul sprijin consular, conform competenţelor legale. De asemenea, Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu unitatea medicală unde a fost transportat cetăţeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi în funcţie de solicitări, cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Torino: +39 338 756 8134.

Comenteaza