România, pe locul 3 în Europa ca număr de infectări la suta de mii de locuitori

România, pe locul 3 în Europa ca număr de infectări la suta de mii de locuitori
| Foto: profimedia

România a depășit media europeană la numărul de infectări la suta de mii de locuitori.

Dacă, în urmă cu o lună, despre țările balcanice și cele din estul Europei se spunea că au fost ferite de un număr mare de cazuri de COVID-19, acum țara noastră este pe locul trei în topul țărilor europene, după Portugalia și Suedia.

Datele înregistrate în ultimele zile conturează tabloul unei situații tot mai îngrijorătoare: 5-6% din testele făcute în zilele de weekend au scos la iveală noi îmbolnăviri, o proporție nemaiîntâlnită de la începutul lunii mai.

Datele raportate astăzi, valabile pentru duminică, arată că peste 6% din totalul testelor procesate au ieșit pozitive pentru COVID-19. Datele pentru sâmbătă arătau o rată de infectare de 5%, iar cele de vineri – doar 2,9%.

În ceea ce privește situația pe județe, cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în Argeș, 45 în ultimele 24 de ore. În ultimele săptămâni au fost 224 de cazuri, aproape jumătate din totalul de 510 înregistrate în acest județ de la debutul pandemiei.

Urmează Bucureștiul cu 32 de cazuri noi. În ultimele 14 zile, în Capitală s-au înregistrat 490 de infectări cu noul coronavirus, dintr-un total de 2.740 de cazuri.

În Buzău au fost înregistrate 21 de noi infectări.

Comenteaza