S-a ales consultantul pentru proiectul de modernizare a Pieței Lucian Blaga

S-a ales consultantul pentru proiectul de modernizare a Pieței Lucian Blaga

Primăria Cluj-Napoca a stabilit câștigătorul licitației pentru servicii de consultanță pentru management de proiect pentru transformarea Pieței Lucian Blaga într-o zonă mai prietenoasă cu pietonii.

Din cele trei oferte depuse la licitație, a fost aleasă cea a firmei Axxa Regional Management, valoarea contractului fiind de 114.000 de lei. Obiectivul acestei investiții este îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană reabilitare și extindere zona pietonală: P-ța Lucian Blaga, str. Republicii (primul tronson), str. Napoca, str. Petru Maior, str. Emil Isac și amenajare de piste de biciclete.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional, în proporție de 98%, iar lucrările vor fi executate de firma Diferit Cluj, care a câștigat licitația de execuție la prețul de 20,5 milioane de lei. Societatea Diferit lucrează în prezent la elaborarea proiectului tehnic.

Potrivit proiectului, în zonă se reduce numărul de benzi auto, fiind avantajați pietonii și bicicliștii. Piața Lucian Blaga va fi cu numai patru benzi, str. Petru Maior, cu trei, str. Napoca va fi redusă la două benzi, la fel și str. Republicii, până la intersecția cu str. Avram Iancu. Pe fiecare din aceste artere sunt prevăzute piste de biciclete. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Comenteaza