S-a dat startul pentru viitorul sediu al Academiei de Muzică Gheorghe Dima

S-a dat startul pentru viitorul sediu al Academiei de Muzică Gheorghe Dima

Compania Națională de Investiții a lansat astăzi licitația pentru proiectarea și execuția viitorului sediu al Academiei de Muzică Gheorghe Dima. Proiectul presupune reconversia și extinderea ruinei de pe strada Bucium f.n. din capătul cartierului Mănăștur.

Potrivit anuțului publicat pe SEAP, valoarea estimată a contractului este de peste 120 de milioane de lei, din care pentru proiectare sunt alocați circa 2,7 milioane de lei, iar pentru execuția propriu-zisă aproape 115 milioane, restul sumei fiind prevăzută pentru alte cheltuieli necesare realizării acestui obiectiv de investiții.

Durata contractului, care include și asistență tehnică, este de 24 luni pentru proiectare și execuția lucrarii, iar ofertele se pot depune până în 27 februarie.

Conform proiectului, Corpul C1 al viitoarei clădiri va fi de fapt sală de spectacole pentru 835 de personae. Spațiile destinate activității didactice vor cuprinde sala de orgă (peste 200 de locuri), amfiteatrul (220 de locuri), săli de curs, săli de studiu individuale, laboratoare, rectoratele, decanatele, biblioteca, care au fost amplasate în jurul unui nucleu central. La ultimul nivel va fi amenajată o o sală de reuniuni şi o zonă de terasă-belvedere, ce poate fi folosită şi ca studiu pentru instrument în aer liber sau repetiţii ansambluri.

Un corp al viitoarei clădiri va fi cămin cu 56 de camere pentru studenții academiei. Totodată va fi amenajată și o sală de sport.

De asemenea, în jurul complexului vor fi amenajate 118 locuri de parcare, alei pietonale şi carosabile.

Vezi și Cenușăreasa devine Prințesă. Cum va transforma Academia de Muzică ruina de la capătul Mănășturului

Comenteaza