Foto Sală polivalentă și parc de aventuri pe terenul fostului Poligon din Florești. Când încep lucrările

Sală polivalentă și parc de aventuri pe terenul fostului Poligon din Florești. Când încep lucrările

Horia Șulea, primarul comunei Florești, a anunțat că a depus la Compania Națională de Investiții (CNI) studiul de fezabilitate pentru construirea casei de cultură și a unui parc de aventuri pe terenul fostului Poligon. Lucrările ar putea începe din toamnă.

"Dragii mei dragi, ia avânt dezvoltarea unei importante investiții a Floreștiului, Casa de Cultură. Chiar astăzi (vineri- n.red.) la sediul din București al CNI (Compania Națională de Investiții) a avut loc depunerea și acceptarea Studiului de Fezabilitate în vederea demarării procedurilor privind achiziția publică a Proiectului tehnic aferent investiției, respectiv a achiziției publice privind execuția. Aceeași procedură va avea loc și la Comisia tehnică din cadrul Ministerului Dezvoltării. În fața specialiștilor de la CNI nu am întâmpinat probleme, proiectul fiind apreciat pozitiv și considerat ca fiind unul de amploare, deosebit, modern și de mare impact pentru calitatea vieții floreștenilor", a scris primarul celei mai mari comune din țară, pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă Casa de Cultură cu două etaje și demisol, Șulea le promite floreștenilor și mai multe spații verzi, printre care un parc de joacă pentru copii și un Adventure Sport Parc, tot pe terenul fostului Poligon.

"Casa de Cultură Florești (Sală Multifuncțională) va avea regim de înălțime Demisol parțial + P+ 2E. Vor fi 2 corpuri de clădire, dintre care una Sala Polivalentă/Casa de Cultură, plus corp auxiliar, alei pietonale, alei auto, parcări, zone verzi generoase. Parcela aferentă are 15.306 mp din care aria construită va fi de 2.858 mp, iar din restul suprafeței, jumătate, adică peste 6.000 mp, vor fi spații verzi! Raportat la întregul amplasament al fostului Poligon adiacent străzii Tăuțiului, pe aproximativ o treime din acesta se va construi un parc de joacă pentru copii cu multă verdeață, pe ceva mai mult de o treime va fi Casa de Cultură cu spații verzi, alei pietonale și auto, parcări, iar pe restul – un Adventure Sport Parc", a completat edilul.

Amenajarea parcului va începe "în cel mai scurt timp posibil", iar lucrările la Casa de Cultură ar putea debuta în toamna acestui an. În prezent, pe terenul Poligonului se fac lucrări de nivelare: "În cel mai scurt timp posibil vor debuta lucrările la parcul de joacă, iar probabil în toamnă, vor debuta și lucrările la Casa de Cultură (...) În prezent pe locația fostului Poligon se execută lucrări de nivelare, de aducere la cota zero necesară demarării investiției propriu zise. Exceptând administrația publică locală, care singură va realiza parcul de joacă și în parteneriat cu CNI și Ministerul Dezvoltării va realiza Casa de Cultură, nimeni alticineva nu va construi absolut nimic pe locația fostului Poligon!", a conchis primarul floreștean.

Comenteaza