Salvamontiştii avertizează amatorii de drumeţii: şi viperele se relaxează la soare în Cheile Turzii!

Salvamontiştii avertizează amatorii de drumeţii: şi viperele se relaxează la soare în Cheile Turzii!
| Foto: turdanews.net

Minivacanța de Rusalii a fost un bun prilej pentru a recupera timpul pierdut între pereţii din case. Mulţi români s-au aventurat în natură pentru a face drumeții. De frumusețea rezervației naturale Cheile Turzii a auzit toată lumea, puțini însă se așteptau să se întâlnească pe traseu și cu o viperă.

Întâmplarea a fost relatată de o doamnă care a postat pe rețelele de socializare o poză cu un șarpe, cel mai probabil o viperă comună, întâlnită pe drumul care duce spre cabana Salvamont, scrie Turda News.

Reamintim că salvamontiștii au atras atenția turiştilor care doresc să facă drumeţii pe munte, că pe unele poteci sau pe stânci ar putea întâlni vipere sau alţi şerpi care ies la soare. Ei precizează însă că aceste reptile nu atacă omul dacă nu se calcă pe ele, din greşeală, sau nu ne intersectăm cu traseul lor.

Pentru siguranţa deplasării pe munte se recomandă ca oamenii să aibă acoperită partea inferioară a piciorului, de la bocanc până la genunchi, ori să poarte un pantalon lung, o jambieră sau parazăpezi.

Dacă totuși suntem muşcaţi de şarpe, recomandarea este să anunţăm la numărul de urgenţă 112 sau la punctele Salvamont şi să stăm pe loc pentru a nu pune sângele în mişcare.

În zona noastră au fost raportate apariții de vipere în Băișoara, Cheile Turzii și Cheile Turului.

Comenteaza