Stomatologii contestă modificările legislative din domeniu. Ce cer VIDEO

Stomatologii contestă modificările legislative din domeniu. Ce cer VIDEO
Medicii dentişti contestă modificările legislative propuse de Ministerul Sănătăţii şi susţin că acestea discriminează pacienţii. Stomatologii vor ca tuturor copiilor să le fie compensată asistenţa stomatologică, care în această primăvară le-a fost tăiată de Ministerul Sănătăţii. Membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România (CMDR) vor ca românii să beneficieze, gratuit, de un pachet de servicii medicale dentare.

Pachetul medical trebuie să includă serviciile de bază de care orice cetăţean are nevoie

"În primul rând trebuie asigurate tratamente de profilaxie, de proxilaxie primară şi secundară, da şi tratamente curative", spune vicepreşedintele CMDR Radu Câmpian.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti din România cer Ministerului Sănătăţii să analizeze în detaliu acest pachet de bază, înainte ca el să fie elaborat. "În primul rând cred că ministerul Sănătăţii trebuie să consulte orbligatoriu comisia de specialitate medico-sanitară, având în vedere că Acest pachet de bază la ora actuală nu reprezintă nimic", spune şi vicepreşedintele CMDR Alexandru Bucur.

Pentru că statul nu mai decontează consultaţiile dentare ale copiiilor, mai mulţi medici primari au iniţiat un proiect, prin care, plăteasc din propriile buzunare consultaţiile a 700 de copii instituţionalizaţi, timp de 6 luni. Ana Maria Boldijar e medic primar în stomatologie primară. Vezi ce spune despre situaţie, în materialul video

Lipsa banilor ii determina pe multi oameni sa evite stomatologii oameni care nu au mai fost la un stomatolog de mai bine de 30 de ani. Motivul? Lipsa banilor. Vezi ce spun câţiva dintre clujeni, în materialul video

350 de medici dentişti de renume internaţional participă la Cluj, la cea de a patra ediţie a Congresului internaţional de medicină dentara. Evenimentul începe astayi şi va dura două zile, iar la congres vor participă invitaţi din 8 ţări.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza