Ce boli poate ascunde scrisul de mână

Ce boli poate ascunde scrisul de mână
Scrisul de mână dezvăluie mai mult decât trăsăturile de personalitate ale unei persoane. Acesta poate oferi chiar avertismente cu privire la starea de sănătate a fiecăruia dintre noi, relatează Healty Panda.

Există o ştiinţă care studiază descifrarea sensurilor ascunse din spatele scrierii de mână a unei persoane şi este cunoscută sub denumirea de grafologie. În timpurile moderne, grafologia este folosită în elucidarea anchetelor penale dar şi pentru a răspunde numeroaselor întrebări legate de sănătatea unei persoane. A devenit, de asemenea, şi o practică destul de comună în analiza potenţialilor angajaţi pentru diverse firme.

Evoluţia din domeniul grafologiei a ajuns la nivelul în care poate detecta dacă o persoană prezintă semne clinice îngrijorătoare care să preconizeze boli precum schizofrenia, autismul sau dislexia, informează Healty Panda.

Mai jos vă prezentăm o listă de boli, precum şi procese fiziologice care pot fi depistate în funcţie de scrisul fiecăruia:

1. Hipertensiune arterială

Cu ajutorul grafologiei este posibil să se determine dacă o persoană are hipertensiune arterială. Caracteristicile scrisului unei persoane care suferă de hipertensiune arterială variază dramatic, comparativ cu cele în care persoana are un sistem cardiovascular ce funcţionează normal.

Grafologii au stabilit faptul că pacienţii hipertensivi au un scris dezordonat, cu tremurături.

2. Schizofrenie

O cercetare medicală sugerează că aproape 60% dintre pacienţii cu schizofrenie care sunt trataţi cu medicamente antipsihotice se confruntă cu efecte extrapiramidale. Acestea includ alte boli, cum ar fi dischinezie tardivă şi Parkinsonism. Toate acestea şi, de asemenea, dizabilitatea generală motorie a pacientului pentru a-şi menţine mâinile în control total duc la schimbări profunde în calitatea generală a scrierii de mână a pacientului.

3. Sarcina

Cercetătorii au descoperit faptul că este posibil să detecteze o sarcină în doar 72 de ore după concepţie, iar asta doar analizând scrisul femeii.

Diferenţele se întâlnesc în zona de mijloc a scrierii de mână a gravidei, în special la nivelul literelor "a" şi "o". De asemenea, prin analiza literelor "p", "f", "g" şi "y", sexul fătului poate fi determinat în mod clar la sfârşitul lunii a şasea. În cazul unui copil de sex feminin, literele anterior menţionate vor apărea înclinate spre stânga.

4. Dislexie

Copiii sau adulţii care suferă de dislexie au un scris aparte, susţin cercetătorii. Părinţii care presează copiii în corectarea scrierii de mână doar înrăutăţesc lucrurile, sunt de părere specialiştii.

Persoanele care sunt diagnosticate cu dislexie dau o formă ciudată literelor "d" şi "q", şi confundă litera "b" cu litera "d" în interiorul cuvintelor.

5. Autism

Scrisul de mână lizibil este esenţial pentru dezvoltarea academică. Este vital nu numai în scopuri de comunicare şi socializare dar şi pentru stima de sine a unui individ. Persoanele cu autism au un scris de mână caracterizat prin ezitare şi pauze semnificative între cuvinte.

La fel este şi în rândul celor care suferă de sindromul Asperger. Boala afectează sistemul motor al individului atât de mult încât o coordonare între creier şi membrele superioare este compromisă.

6. Parkinson

Este cunoscut faptul că bolnavilor de Parkinson le tremură membrele superioare. Din această cauză scrisul de mână al unei persoane care suferă de această boală este unul tremurat şi cu întreruperi uşor vizibile.

 

Comenteaza