Examen de rezidențiat la Cluj, în noiembrie. Mai multe specialități în acest an

Examen de rezidențiat la Cluj, în noiembrie. Mai multe specialități în acest an
Ministerul Sănătăţii a majorat numărul de locuri pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie pentru sesiunea 2016 a examenului de rezidenţiat din 20 noiembrie. Clujul se numără printre orașele unde se va organiza concursul.


Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"O altă noutate pentru acest an este introducerea unor specialitati noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie şi hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică şi microbiologie clinică", transmite Ministerul Sănătăţii. Concursul se desfăşoară în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Înscrierile se fac prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 14-28 octombrie, inclusiv iar candidaţii îşi pot depune dosarele de luni până joi între orele 09:00 şi 15:00, şi vinerea, între orele 09:00 şi 14:00. 

Documentele pe care trebuie să le conţină dosarul de înscriere a candidatului se găsesc la adresa rezidentiat.ms.ro. Listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii, se afişează pe site la 7 noiembrie.

"Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu", anunţă ministerul.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu. Locurile și posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidențiat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza