Singura secția de chirurgie toracică din centrul universitar clujean va fi modernizată

Singura secția de chirurgie toracică din centrul universitar clujean va fi modernizată
Secția de chirurgie toracică din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” va intra în perioada următoare într-un amplu proces de reamenajare și modernizare.

Necesitatea realizării acestei investiții cu valoarea estimată la circa o jumătate de milion de lei este determinată de dorința adaptării serviciilor medicale oferite la rigorile europene actuale precum și de nevoia de a preîntâmpina cererea de servicii medicale, tot mai ridicată, venită din partea pacienților. Aceste aspecte sunt accentuate, totodată, de faptul că adresabilitatea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, într-o continuă extindere, a depășit de mult limita regională, acesta devenind treptat un bastion național al luptei împotriva TBC și a bolilor de plămâni.

În ceea ce privește lucrările de intervenție, programate a se desfășura pe parcursul a maximum șase luni, acestea vor consta, în principal, în realizarea unei zone de ambulator, amenajarea unui salon de supraveghere urgențe, realizarea unui nou salon cu baie proprie și cu acces de pe coridorul principal, relocarea spațiului de sterilizare în imediata vecinătate a sălilor de operații, separarea zonei de primire urgențe de restul secției, etc.

„Am considerat investiția ca fiind mai mult decât necesară, cu atât mai mult cu cât această secție de chirurgie toracică este singura de acest fel din cadrul centrului universitar clujean. Ceea ce ne propunem prin intermediul acestor lucrări este să contribuim la modernizarea infrastructurii și a circuitelor medicale din cadrul secției, urmând a rezulta astfel o creștere a calității serviciilor medicale oferite pacienților ce suferă de boli de plămâni", a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În prezent, Secția de chirurgie toracică din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie dispune de 30 de paturi, din care cinci doar în compartimentul ATI, asigurând asistență medicală curativă pentru pacienții cu tumori maligne și benigne, pneumotorax și traumatisme toracice.

Având în structură 230 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie este o instituție sanitară de monospecialitate care asigură, prin secțiile clinice și serviciile din structură, asistență medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă și de recuperare a pacienților cu afecțiuni respiratorii tuberculoase - TBC și non-tuberculoase (BPOC, Astm bronșic, patologie tumorală malignă și benignă, pleurezii, supurații bronho-pulmonare).

Comenteaza