0,7% din totalul persoanelor vaccinate cu o doză s-au infectat cu COVID şi 0,2%, după vaccinarea cu ambele doze

0,7% din totalul persoanelor vaccinate cu o doză s-au infectat cu COVID şi 0,2%, după vaccinarea cu ambele doze
| Foto: leipzig.de

În România 21.316 persoane s-au infectat cu COVID după prima doză de vaccin şi 3.862, după ce au luat şi doza a doua. Aceste cifre reprezintă 0,7% din totalul persoanelor vaccinate cu o doză şi 0,2% din totalul persoanelor vaccinate cu doza doi. 

 

Valeriu Gheorghiţă a declarat că 25.178 de persoane s-au infectat cu Covid-19 după ce s-au vaccinat, transmite Agerpres.

Acesta a precizat că 21.316 persoane au fost confirmate cu infecţie cu noul coronavirus după vaccinarea cu prima doză. “De la debutul campaniei de vaccinare, până la data de 25 aprilie, (…) 0,7% din totalul persoanelor vaccinate cu o doză (…) au avut un test pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. În ceea ce priveşte mediana timpului de la administrarea primei doze şi până la confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2, aceasta a fost de 11 zile.

Practic, în prima parte, până la apariţia anticorpilor, până la momentul în care cresc anticorpii protectori, ceea ce înseamnă că era o fereastră vulnerabilă, în care persoana respectivă nu era protejată din punct de vedere imunologic”, a explicat şeful CNCAV.

În acelaşi timp, sunt şi 3.862 de persoane care deja au efectuat vaccinarea anti-COVID şi cu a doua doză şi au avut test pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2. “După cea de-a doua doză, au fost confirmate cu un test pozitiv un număr de 3.862 de persoane, ceea ce reprezintă 0,2% din totalul persoanelor vaccinate cu doza doi, intervalul mediu de timp fiind de circa 24 de zile”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Comenteaza