100 de dolari pentru americanii care vaccinează anti-COVID

100 de dolari pentru americanii care vaccinează anti-COVID

Preşedintele american Joe Biden a îndemnat joi guvernele locale să plătească oamenii pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

Președintele Biden le-a cerut guvernelor locale să ofere câte 100 de dolari americanilor care se vaccinează împotriva COVID, informează Reuters.

Trezoreria Federală a transmis, într-un comunicat, că astfel de stimulente reprezintă o utilizare care poate fi permisă din cele 350 de miliarde de dolari din ajutorul acordat administrațiilor centrale la nivel de stat, local, teritorial și tribal, în cadrul Legii privind Planul de Salvare, scrie Ro Health Review.

Trezoreria a mai afirmat că extinde un credit la impozit pe care angajatorii îl pot lua pentru salariile plătite angajaților, astfel încât aceștia să aibă timpul liber necesar în care să se vaccineze sau să asiste membrii de familie și anumiți indivizi la imunizarea anti-COVID-19.

”Dacă astfel de stimulente ne ajută să învingem acest virus, cred că ar trebui să le folosim. Ceea ce se întâmplă acum în America este o pandemie a celor nevaccinați. Aproape toate cazurile, spitalizările și decesele cauzate de COVID-19 astăzi sunt la persoane nevaccinate. Știu că oamenii vorbesc despre libertate, dar am învățat de la școală și de la părinții mei că odată cu libertatea vine și responsabilitatea. Decizia dumneavoastră de a nu vă vaccina afectează pe altcineva. Persoanele nevaccinate răspândesc virusul”, a declarat președintele Joe Biden.

 Joi, primarul din New York, Bill de Blasio, a anunțat că persoanele care se vaccinează cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 într-o locație administrată de primărie va primi 100 de dolari.

Până se va ajunge la un nivel satistăcător de imunizare a populației, autoritățile sanitare le cer din nou americanilor, inclusiv celor vaccinați, să poarte mască în spațiile închise, în zonele considerate de risc, în aproape 70% dintre comitatele Statelor Unite. Decizia va fi însă a fiecărui stat în parte.

Comenteaza