10.000 de doze de vaccin Janssen (Johnson&Johnson) au ajuns la Cluj

10.000 de doze de vaccin Janssen (Johnson&Johnson) au ajuns la Cluj

O nouă tranşă de vaccin Janssen (Johnson&Johnson), constând în 48.000 de doze, a ajuns, miercuri, în România, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). În perioada următoare, 57.500 de doze de la producătorul Johnson&Johnson vor fi distribuite centrelor regionale de depozitare.

"Astăzi, 28 aprilie a.c., a ajuns în România, pe cale rutieră, o nouă tranşă de vaccinuri livrată de compania farmaceutică Johnson&Johnson, care constă în 48.000 de doze. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional", a transmis CNCAV.
 
Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului "Cantacuzino" este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. 
 
Conform sursei citate, în 14 aprilie a fost recepţionată prima tranşă, de 60.000 de doze, Janssen de la compania Johnson&Johnson.
 
Pentru continuarea procesului de vaccinare prin intermediul centrelor/echipelor mobile de vaccinare şi iniţierea vaccinării prin intermediul medicilor de familie, începând din 4 mai, 57.500 de doze de la producătorul Johnson&Johnson se distribuie de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMMC) către Centrele Regionale de Depozitare, astfel:
- Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 10.000 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.000 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 10.000 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 10.000 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 10.000 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.500 doze.
 
Potrivit CNCAV, în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Comenteaza