15.000 de rezidenţi sunt pregătiţi să ajute medicii care preiau pacienţii cu noul coronavirus

15.000 de rezidenţi sunt pregătiţi să ajute medicii care preiau pacienţii cu noul coronavirus

Rezidenţii de la medicina de urgenţă, boli infecţioase şi terapie intensivă îşi vor întrerupe activităţile din specialităţile lor de bază şi îi vor sprijini pe medicii din spitale şi din Unităţile de Primiri Urgenţe, care preiau pacienţii cu noul coronavirus.

Un număr de 15.000 de medici rezidenţi se vor putea implica pentru un management bun al cazurilor de COVID-19. Prima dată vor fi mobilizaţi rezidenţii de la medicina de urgenţă, boli infecţioase şi terapie intensivă.

„Momentan s-au primit dispoziţii din partea DSP-urilor (...) că în aceste situaţii fiecare îşi desfăşoară activitatea normal dacă nu au primit alte indicaţii (...). Există o ordine cumva (...) a tinerilor rezidenţi şi a specialităţilor medico-chirurgicale care vor acţiona în momentul în care numărul de cazuri va creşte şi cu cât numărul va creşte cu atât se vor mobiliza studenţii facultăţilor de medicină şi ulterior inclusiv elevii de la şcolile post-liceale sanitare”, a spus Alexandru Mirea, medic rezident psihiatrie, preşedinte SMMR.

Totodată, pentru fluidizarea traficului la centrele de trecere a frontierei au fost instalate 162 de corturi speciale pentru triajul medical al pacienţilor la spitale.

Comenteaza