2.000 de cazuri de COVID pe zi. Rafila: ”Nu reintroducem măștile, dar asta nu înseamnă că nu le recomandăm”

2.000 de cazuri de COVID pe zi. Rafila: ”Nu reintroducem măștile, dar asta nu înseamnă că nu le recomandăm”

În jur de 2.000 de cazuri de COVID sunt înregistrat zilnic, a declarat minsitrul Sănătății, Alexandru Rafila, precizând că, în opinia sa şi a colegilor din sănătate publică, ”această situaţie va mai dura circa două săptămâni”.

Ministrul a afirmat că nu este luată în calcul măsura reintroducerii obligativităţii măştilor de protecţie în spaţiile aglomerate, însă recomandă ca aceasta să fie purtată de persoanele care au simptome de viroze respiratorii, în mijloacele de transport în comun sau în spaţiile aglomerate închise.

”Da, sunt în jur de 2.000 ( cazuri – n.r.). A fost o creştere constantă în ultimele câteva săptămâni. Am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi. Opinia mea şi a colegilor care lucrează în zona de sănătate publică este că această situaţie cu un număr important de cazuri va mai dura circa două săptămâni, după care vom intra pe un trend de descreştere a numărului de cazuri”, a declarat, luni, la Parlament, Alexandru Rafila.

Ministrul a afirmat că nu va fi reintrodusă obligativitatea purtării măștilor în spațiile aglomerate.

”Nu reintroducem măștile în spațiile aglomerate, dar asta nu înseamnă că nu le recomandăm celor care au simptome de viroze respiratorii, pentru că sunt şi alte viroze respiratorii, în curând sezoniere, să poarte mască dacă se deplasează în mijloace de transport în comun sau în spaţii închise, dar asta nu înseamnă că este o obligativitate, este o recomandare medicală”, a spus Rafila.

Comenteaza