2.000 de teste la Institutul Oncologic din Cluj, focar de Covid-19

2.000 de teste la Institutul Oncologic din Cluj, focar de Covid-19

Peste 2.000 de teste de coronavirus au fost efectuate până acum la Institutul Oncologic Ion Chiricuță (IOIC) Cluj-Napoca. Ancheta este pe final. 

“La IOIC tot ce s-a mai testat ulterior celor 1.800 teste de care am mai spus a ieșit negativ. Au mai fost vreo 200 între timp. Ancheta epidemiologică este pe final, când am concluziile le voi comunica. Aici a durat mai mult din cauza numărului mare de persoane și a faptului că sunt din alte județe”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Printre persoanele declarate drept vindecate marți s-au numărat și cinci pacienți oncologici, acestea fiind externate din spital. 27 de persoane, dintre care şase cadre medicale, au fost depistate cu COVID-19 la IOIC.

Primul deces provocat de coronavirus la IOIC, în 17 aprilie, a fost cel al unei femei, de 64 ani, care avea domiciliul în judeţul Sălaj, dar internată aici pentru tratament oncologic. Printre comorbidităţile se numărau neoplasm rectal, ocluzie intestinală, diabet zaharat, tromboză mezenterică, infecţie cu Clostridium Difficile.

Comenteaza