23.400 de doze Pfizer pentru Cluj din a zecea tranşă de vaccin

23.400 de doze Pfizer pentru Cluj din a zecea tranşă de vaccin

Alte 200.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech au ajuns în această dimineaţă în România. Şi de data aceasta Bucureştiul a reţinut cea mai mare parte dintre doze.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

De la începutul campaniei de vaccinare, în mod constant Bucureştiul a reţinut cea mai mare parte dintre dozele de vaccin anti-COVID, în ţară ajungând de fiecare dată doze mult mai puţine în comparaţie cu cererea. Clujenii se plâng că nu îşi pot programa părinţii în vârstă pe platforma de vaccinare deoarece nu sunt locuri libere. Între timp, Valeriu Ghiorghiţă anunţă că în martie ar putea începe să se planifice pe platforma naţională de vaccinare cei incluşi în categoria populaţia generală, reprezentând planificări pentru etapa a treia de vaccinare. 

Potrivit unui comunicat de presă al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV), dozele vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Dozele vor fi distribuite, după cum urmează:
- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 59.670 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 23.400 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 23.400 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 23.400 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 23.400 doze.

"Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 1 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei", afirmă CNCAV.

Până la acest moment, în ţara noastră s-au recepţionat 1.308.509 de doze de la Pfizer/BioNTech şi au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza