3 remedii naturiste anti răceala şi gripă

3 remedii naturiste anti răceala şi gripă

Dacă simptomele persisă, poţi apela la câteva tratamente naturiste pentru răceală şi gripă care sunt la îndemâna oricui.

Ceaiul de ceapă sau suferă bolnava la însănătoşire

Când într-o răceală încăpăţânată sau imediat după vă chinuie o tuse extrem de sâcâitoare, vă mai doare şi pieptul, iar gâtul nu e nici el fericit, atunci luaţi o ceapă mărişoară şi fierbeţi-o bine. Mai lăsaţi-o acoperită acolo câteva minute după ce o luaţi de pe foc şi apoi, chinuiţi-vă să beţi rezultatul aşa fierbinte-cald.

Vitamina C din alimente

O doză de Vitamina C naturală înseamnă creșterea capacității de apărare a corpului împotriva bolilor. Vitamina C este un antioxidant puternic care stimulează sistemul imunitar și este vitală pentru protejarea tractului respirator. Conținutul de zahăr din suplimentele sintetice de Vitamina C poate slăbi imunitatea, de aceea se recomandă extragerea acestei vitamine din surse naturale. Sucul de lămâie conține de pildă 22% din zilnica recomandată de vitamina C. O cană de broccoli poate furniza de asemenea o doză mare de Vitamina c necesară pentru o zi. Toate legumele cu frunze verzi sau crocante, cum sunt pătrunjelul sau ardiul roșu sunt surse excelente de vitamina C pentru a stimula sistemul imunitar.

Uleiuri pentru răceală

Uleiul de oregano este un remediu tradițional uimitor pentru uciderea virușilor și agenților patogeni. Se administrează pe plan intern, doar 2-3 zile maxim, doarece poate elimina inclusiv bacteriile bune din corp. Se iau câteva picături, de 2 ori pe zi, când apar primele semne ale bolii. Uleiul de nucă de cocos virgin conține acid lauric, o substanță cu proprietăți antivirale și antibacteriene naturale uimitoare. Se poate folosi la gătit, pentru prevenirea simptomelor de gripă și răceală sau alți viruși. Uleiul de nucă de cocos ajută de asemenea la recăpătarea vigorii și modularea siluetei, întrucât transformă grăsimile rapid în energie.

Comenteaza