3 sfaturi simple pentru îngijirea iernii în sezonul rece

3 sfaturi simple pentru îngijirea iernii în sezonul rece

Temperaturile scăzute, aerul rece și uscat și vântul favorizează înroșirea, uscarea și chiar crăparea pielii. 

Loțiunea de curățare

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți cureți tenul utilizând o loțiune sau un demachiant mai gras. Astfel, vei îndepărta orice urmă de machiaj și îți vei lăsa pielea catifelată. Acest pas se recomandă să fie făcut atât dimineața, înainte de realizarea machiajului, cât și seara, înainte de culcare.

Hidratare pe toată perioada zilei

Dacă pe timpul verii indicate sunt cremele care au factor de protecţie solară ridicat şi sunt bogate în apă, iarna trebuie să le alegi pe cele intens hidratante, uşor grase. Crema aleasă trebuie nu numai să hidrateze tenul, ci şi să-l protejeze împotriva aerului rece de afară. Alege o loţiune asemănătoare şi pentru corp, pe care să o aplici imediat după duş, înainte de a te şterge cu prosopul.

Stai departe de produsele care conțin alcool

Indiferent dacă este vorba de produse pentru îngrijirea podoabei capilare sau pentru corp, încearcă să stai departe departe de produsele care conțin alcool. Când acesta se evaporă, apare senzația de revigorare a pielei, însă și cea de răcorire. Ținând cont de faptul că suntem expuși și aerului rece de afară, nu este indicat să o „agasăm” pe mai multe căi.

Etichete
Comenteaza