34 de ambulanţe noi pentru Cluj în 2019

34 de ambulanţe noi pentru Cluj în 2019

După ce în decembrie 2018, Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj i-au fost repartizate 12 ambulanțe, în 2019, Guvernul României va repartiza Clujului încă 34 de ambulanţe.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Clujul avea nevoie de aceste ambulanţe noi şi este important ca în următorii ani, etapizat, să fie reînnoit tot parcul auto. Cu siguranţă că toate municipiile din Cluj vor primi ambulanţe noi, inclusiv oraşul Huedin. Sănătatea trebuie să rămână o prioritate pentru clujeni şi fiecare modernizare şi îmbunătăţire a echipamentelor de profil trebuie susţinută", trasmite preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra. 

12 ambulanţe pentru SAJ şi ISU Cluj în 2018 

La final de 2018, regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu-Mare) a primit ambulanţe noi, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020. Un număr de 1.300 au fost livrate la nivel naţional, în urma unei investiţii de peste 550 milioane lei. Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj a primit 12 ambulanțe noi, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au ajuns 3 ambulanțe SMURD tip B2 pentru echipajele de prim-ajutor. 

Ambulanţă pentru SMURD de la Primăria Cluj-Napoca 

Amintim că, la jumătatea lunii februarie 2019, Primăria municipiului Cluj-Napoca a achiziţionat o "Ambulanță de tip C - terapie intensivă mobilă", de ultimă generație, dotată cu echipamente de cel mai înalt standard. Această autospecială vine în completarea dotărilor de care are nevoie Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj pentru proceduri cât mai prompte și eficiente în cazurile de intervenție. Valoarea totală a investiției este de 647.600 lei (fără TVA).

Ambulanța de tip C este destinată urgențelor medicale cu prioritate maximă și transportului medical asistat al pacientului. O astfel de utilitară este dotată cu echipamente, materiale si medicamente de terapie intensivă, iar echipajul acestui autovehicul este condus obligatoriu de un medic specialist. În categoria ambulanțelor de tip Cintră si autovehiculele care transportă nou-nascuții aflați în stare critică.

Autospeciala este dotată cu echipamente speciale conform standardelor europene, care pot fi utilizate atât pe teren cât și în condiții de deplasare a ambulanței. Tot echipamentul este depozitat în siguranță, pentru a preveni lovirea sau rănirea în timpul deplasării vehiculului.

Mai puţine intervenţii SMURD la Cluj. Ambulanţele sunt DEFECTE și nu există bani de reparaţii

Numărul intervențiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a scăzut cu 1.000 în anul 2018. Din păcate, realitatea din spatele acestei statistici indică spre defecțiunile și lipsa banilor pentru reparații, care au pus pe tușă până la jumătate din ambulanțele Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). 

Şeful ISU Cluj, Ion Moldovan, a declarat că parcul de ambulanţe SMURD este încă învechit, cu toate că flota auto s-a mărit cu trei mașini în cursul anului trecut. În 2018, subunitățile ISU Cluj au avut 17.831 de acțiuni, în scădere cu 4,18% față de 2017 (18.702 intervenții efective, n. red.), acest lucru ca urmare nu a prudenței mai mari a oamenilor, ci faptului că multe dintre vehicule au fost defecte și scoase din intervenție. Ambulanţele de la SMURD Cluj au cumulat 1.195 de zile (peste trei ani) în care nu au putut fi folosite în 2018. Mai multe detalii AICI! 

Trei ambulanțe noi pentru SMURD în 2018. Altele sunt așteptate în primăvara lui 2019

În decembrie 2018, ISU Cluj a recepționat trei ambulanțe SMURD de tip B2 pentru echipajele de prim-ajutor, trimise în punctele de lucru de la Băișoara, Gilău și Aghireșu. "Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, am primit trei ambulanțe de tip B, care sunt deservite de către paramedici, pompieri. Aceste ambulanțe 4x4 au fost direcționate spre zonele în care nu există și serviciul de ambulanță județean", a adăugat șeful ISU.

La începutul acestui an, ISU Cluj va mai primi o ambulanță nouă pentru echipajul de prim-ajutor SMURD din Florești, cu ajutorul autorităților din localitate. Pentru încă o ambulanţă SMURD strâng bani şi cei din organizația Beard Brothers. 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza