Update 36 de morţi din cauza gripei. Ce înseamnă declararea epidemiei

36 de morţi din cauza gripei. Ce înseamnă declararea epidemiei

Numărul cazurilor de deces provocate de gripă, a ajuns, vineri dimineaţa, la 36, ultima victimă fiind o femeie de 33 de ani din judeţul Dâmboviţa.

UPDATE: Numărul deceselor cauzate de gripă, înregistrate la nivel naţional, au ajuns la 36. 

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, o femeie în vârstă de 33 de ani, pentru care se confirmase prezenţa virusului gripal, a murit, transmite Mediafax.

Femeia era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu diverse comorbidităţi.

____________________________________

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani din judeţul Argeş, care avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinat antigripal.

România se află în a doua săptămână epidemică şi este la un pas de declararea epidemiei de gripă. Conform specialiștilor de la Institutul Național de Sănătate Publică, dacă într-o săptămână numărul de cazuri diagonosticate depășește numărul de cazuri estimate, atunci putem vorbi despre o săptămână epidemică. Dacă trei săptămâni la rând avem săptămână epidemică, atunci putem declara epidemie.

În cazul în care va fi declarată epidemia de gripă, Ministerul Sănătății va lua o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii şi pentru tratarea acesteia, cum ar fi interzicerea accesului vizitatorilor în spitale si închiderea școlilor și instituțiilor care prezintă risc ridicat de răspândire a virusului şi asigurarea stocurilor de medicamente necesare tratamentelor în spitale.

Comenteaza