News alert 4 cazuri de elevi pozitivi la Colegiul Național „George Coșbuc”. Intră pe scenariul roşu?

4 cazuri de elevi pozitivi la Colegiul Național „George Coșbuc”. Intră pe scenariul roşu?

O altă școală din Cluj ar putea intra în scenariul roșu. În acest moment există 4 cazuri de elevi pozitivi la Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca.

"Există 4 cazuri de elevi pozitivi, 3 dintr-o clasă și unul din altă clasă. Se va lua măsura suspendării activității celor două clase pentru 14 zile", a transmis instituţia prefectului Cluj referitor la situaţia epidemiologică de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca.

Dacă situația cazurilor pozitive va evolua negativ se va lua decizia de a trece la scenariul 3 pentru întreaga unitate de învățământ, mai transmite instituţia prefectului.

Întrebat dacă e adevarat că directorul a luat decizia închiderii şcolii fără a anunţa în prealabil prefectura, prefectul a spus că "decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasă, dacă a existat, s-a luat fără avizul organismelor abilitate. În acest sens și am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil că în astfel de situații să se ia masuri în nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare".

Închiderea scolii se face la trei cazuri în trei clase diferite, iar acum sunt 4 elevi din 2 clase diferite. "Decizia închiderii şcolii se poate lua la apariția a 3 cazuri în clase diferite, ținând cont de mai mulţi factori de risc pe care îi analizează ISJ și DSP", transmite instituţia prefectului.

Reamintim că vineri, luni și marți unitatea de învățământ va desfășura doar cursuri online deoarece şcoala va deveni secţie de votare unde se vor desfăşura alegerile locale.

Comenteaza