9 beneficii surprinzătoare ale ouălor de prepeliță

9 beneficii surprinzătoare ale ouălor de prepeliță

V-ați gândit vreodată la unele schimbări în rutina voastră de alimentație? De pildă, să înlocuiți tradiționalul ou de găină cu cel de prepeliță?

Nu ar strica să o faceți, măcar din când în când, mai ales că micuțele ouă au beneficii importante pentru sănătate:

Îmbunătățesc vederea. Asta se datorează cantității impresionante de vitamina A pe care o conțin. Aceasta are capacitatea de a preveni dezvoltarea cataractei și de a vă ajuta să vedeți mai bine.
Echilibrează nivelul colesterolului. Ouăle de prepeliță sunt bogate în acizi grași, benefici pentru sănătatea inimii. Totuși, mare atenție la persoanele care au deja colesterolul mărit – acestea nu ar trebui să consume aceste ouă!
Stimulează creșterea. La fel ca si suratele lor, ouăle de găină, cele de prepeliță au multe proteine, esențiale pentru multe procese care au loc în corpul nostru. Proteinele ajută la formarea celulelor noi, stimulează înnoirea țesuturilor, creșterea masei musculare și întăresc oasele.
Reduc tensiunea arterială. Acest lucru se datorează conținutului de potasiu, mineral care acționează ca vasodilatator. Cercetările au arătat că ouăle de prepeliță conțin o cantitate de potasiu mai mare decât cele de găină.
Stimulează eliminarea toxinelor din organism. Detoxifierea este un proces foarte important, mai ales că trăim într-o lume extrem de poluată.
Previn unele boli cronice. Antioxidanții pe care îi conțin ouăle de prepeliță luptă în mod constant cu efectele nocive ale radicalilor liberi, iar aceștia, se știe, pot duce la boli cronice și chiar cancer.
Tratează alergiile. Proteinele numite ovomucoide, conținute de aceste ouă, acționează în organism ca un antialergenic natural. Prin urmare, dacă suferiți de congestie, inflamație, sau alte simptome asociate reacțiilor alergice, consumul ouălor de prepeliță vă poate ajuta.

Stimulează metabolismul. Vitamina B, care se regăsește din belșug în aceste ouă, stimulează activitatea metabolică, inclusiv funcția hormonală.
Cresc nivelul de energie. Un mic dejun care conține aceste ouă drăguțe și, mai ales, delicioase, o să vă facă să vă simțiți mai energice și mai bine dispuse.

Sursa: doctorquinn.ro

Comenteaza